Bron: Uitgave Kankerzorg in beeld.

Over leven met en na kanker –

Meer dan 800.000 mensen leven met of na kanker en dit aantal groeit. Nog lang na de behandeling kampen patiënten met klachten. Zij zijn moe of angstig dat de kanker kan terugkomen. Recente behandelmogelijkheden kunnen bepaalde kankersoorten langer onder controle houden. Dit heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Veel mensen ervaren na kanker belemmeringen in het sociale leven en in hun werk. (Ex)kankerpatiënten worden nog te weinig verwezen naar passende zorg.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Zorg dat mensen die kanker overleefden weer naar eigen wens aan de samenleving kunnen deelnemen. Eerste stap waarvoor wordt gepleit is aandacht voor de gevolgen en op tijd aanvullende zorg aanbieden, zowel tijdens als na de medische behandeling.

Uitgebreide info in rapport Kankerzorg in beeld
Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties (NFK) beschrijven de aard en omvang van de klachten in het rapport ‘Kankerzorg in beeld: over leven met en na kanker’. Het rapport is 12 april gepresenteerd op het Kankeroverleverschap Symposium.

Lees hier het rapport Kankerzorg in beeld.

Meer over IKNL en NKF.