ZORG OP AFSTAND: díe behandeling inzetten die het prettigst is voor de patiënt.

Monitoren op afstand

Technologie maakt het mogelijk om (een deel van) de behandeling en het toezicht op de patiënt op afstand uit te voeren. Dit kan zijn in het ziekenhuis waarbij een monitoringsysteem de patiënt bewaakt. Behandelen in verzorgingshuizen of in de thuissituatie kan ook.

Doel van dit project is díe behandeling in te zetten die het prettigst is voor de patiënt en die kan bijdragen om kostbare ziekenhuisplaatsen te vervangen door betere alternatieven.

Met verzamelde data zorg anders inrichten

Met sensoren, wearables en intelligente meetinstrumenten is de patiënt op afstand te monitoren. Met de data die op deze wijze worden verzameld kan het zorgproces op radicaal andere wijze worden ingericht. Algoritmes en lerende systemen gaan afwijkingen vroegtijdig signaleren waardoor in een eerder stadium ingegrepen kan worden.

Het project Ziekenhuisverplaatste zorg brengt de mogelijkheden in kaart, ontwerpt de technische infrastructuur die voor data driven gezondheidszorg nodig is. Ook is er aandacht voor maatschappelijke acceptatie (privacy, security en ethiek).

[rev_slider alias=”projecten-submenu-1-bottom” /]